Γιατί η μουσική είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας#singmonth2015

Η κοινή χρήση είναι φροντίδα!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Ο Μάρτιος τραγουδάει με τον μήνα του παιδιού σας, μια στιγμή για να επικεντρωθεί στη σημασία της δημιουργίας μουσικής με τα παιδιά. Φέτος η εκστρατεία, που δημιουργήθηκε το 2009 από την Music Together LLC, διεθνή πρωτοπόρο στην παιδική μουσική εκπαίδευση, θα επικεντρωθεί στην ενθάρρυνση των οικογενειών να τραγουδούν, να χορεύουν και να βρουν μαζί.

Η μουσική είναι ζωτικής σημασίας για την παιδική ανάπτυξη και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν να παίζουν ένα όργανο κάνουν καλύτερα στο σχολείο. Ως μουσικός ο ίδιος πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν μουσική στη ζωή τους. Τα παιδιά μου αγαπούν να τραγουδούν, η κόρη μου παίζει την κιθάρα και παίζω το φλάουτο.

Είχα την τιμή να έχω την ευκαιρία να ζητήσω από τη Susan Darrow, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μουσικής μαζί και έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα στην παιδική μουσική εκπαίδευση μερικές ερωτήσεις σχετικά με το Sing με το μήνα του παιδιού σας και γιατί η μουσική είναι τόσο σημαντική για την παιδική ανάπτυξη.

Γιατί η μουσική είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών;

SD: “Στη μουσική μαζί, αναγνωρίζουμε ότι η μουσική είναι χρήσιμη για το δικό της χάρη. Σε οποιαδήποτε ηλικία, η μουσική καλλιεργεί το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα καθώς ξυπνάει, εμπνέει και τις ανέσεις. Ενισχύει οικογενειακά και κοινοτικά ομόλογα και προσφέρει βαθιά ευτυχία σε όλες τις ηλικίες. Για τους λόγους αυτούς, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε όλα τα μικρά παιδιά να συνειδητοποιήσουν το εγγενές μουσικό τους δυναμικό και να αναπτύξουν τη μουσική ικανότητα που ανοίγει την πόρτα σε μια ζωή χαρούμενων μουσικών συμμετοχής. Οι ενεργές μουσικές δραστηριότητες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, την αυτο-έκφραση και την εμπιστοσύνη των παιδιών-και υποστηρίζουν επίσης την ανάπτυξή τους σε πολλούς άλλους τομείς που είναι απαραίτητες για το σχολείο και τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, της γνωστικής, φυσικής, γλώσσας, κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

• Ανάπτυξη μουσικής: Τραγουδώντας σε μελωδία και μετακίνηση στο χρόνο, δεξιότητες του συνόλου, έκθεση σε διαφορετικά μουσικά στυλ, ετοιμότητα για μελλοντικά μαθήματα μουσικής (αν είναι επιθυμητό) • Γνωστική ανάπτυξη: Αναδυόμενες μαθηματικές δεξιότητες, εκτελεστική λειτουργία, κατανόηση και επίδραση • Φυσική ανάπτυξη: Gross και λεπτές κινητικές δεξιότητες, συντονισμός, χωρική ευαισθητοποίηση • Ανάπτυξη γλωσσών: Ενεργός ακρόαση, δεξιότητες προ-γραμματισμού, λεξιλόγιο • Κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη: Αυτο-εμπιστοσύνη, αυτορρύθμιση, ηγετικές δεξιότητες • Μέθοδοι μάθησης: κίνητρα για να δοκιμάσετε νέα πράγματα, φαντασία και τη δημιουργικότητα ”

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσετε το παιδί σας σε ένα μουσικό όργανο;

SD: “Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσουμε τα επίσημα μαθήματα μουσικής – αλλά μπορεί να είναι απολύτως πολύ νωρίς! Τα μικρά παιδιά πρέπει να παίζουν με μουσική, πριν μάθουν να παίζουν μουσική. Ένα παιδί είναι έτοιμο για επίσημη διδασκαλία όταν έχει επιτύχει ποια μουσική μαζί ονομάζει βασική μουσική αρμοδιότητα (BMC), την ικανότητα να τραγουδά σε μελωδία και να βγει με ακριβή ρυθμό. Ζητώντας από ένα παιδί να μάθει να παίζει το πιάνο πριν επιτύχει βασική μουσική ικανότητα είναι σαν να του ζητάς να διαβάσει ένα βιβλίο πριν μπορέσει να μιλήσει. Έχουμε διαπιστώσει ότι, με έκθεση σε ένα πλούσιο μουσικό περιβάλλον καθ ‘όλη τη διάρκεια των πρώτων ετών, τα παιδιά σε δυτικούς πολιτισμούς μπορούν να φτάσουν στην BMC κατά ηλικία πέντε ή έξι. Χωρίς την πρώιμη έκθεση, η BMC μπορεί να μην επιτευχθεί πολύ αργότερα, αν όχι καθόλου, η οποία θα κάνει την επίσημη μουσική διδασκαλία πολύ πιο σκληρή και λιγότερο ευχάριστη. ”

Σχετικά τι κάνει μια υπηρεσία υιοθεσίας;

SD: “Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να υποστηρίξουν τη μουσικότητα στα μικρά παιδιά είναι να τραγουδούν και να χορεύουν μαζί τους όσο το δυνατόν συχνότερα και να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για να παίξουν με μουσική όσο το δυνατόν. Με αυτό το είδος φυσικής υποστήριξης, ένα παιδί θα αναπτύξει δεξιότητες για να απολαύσει και να ευημερήσει στα μαθήματα οργάνων όταν ο χρόνος είναι σωστός. ”

SD: “Ορισμένες γενικές συστάσεις: Τα παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και μουσικά, έτσι ώστε τα ακόλουθα να μπορούν να είναι μόνο οι κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορεί να είναι καλύτερο σε διαφορετικές ηλικίες.

Τα τρία και τα τέσσερα θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν σε μαθήματα ομαδικής μουσικής όπως η μουσική μαζί. Αυτό τους επιτρέπει μια άμεση, παιχνιδιάρικη εμπειρία μουσικής και κίνησης που υποστηρίζει το στυλ μάθησης. create a music environment at home, too, by integrating spontaneous music play into your daily life.

Οι Fives και Sixes θα απολαύσουν μαθήματα όπως η μουσική μαζί Big Kids®, Dalcroze ή Orff (βλέπε παρακάτω), τα οποία αρχίζουν να εισάγουν πολύ πιο εξελιγμένες μουσικές έννοιες στο πλαίσιο μιας ολόκληρης μουσικής και κινήματος.

Επτά έως εννέα είναι συχνά μια καλή στιγμή για να εξερευνήσετε τα τυπικά μαθήματα. choose a teacher you think is a gOOD Temperamental Match για το παιδί σας. Είναι πολύ πιο κρίσιμο σε αυτό το σημείο για να ερωτευτεί το όργανο του από το να δουλεύει με ένα γνωστό Maestro. (Αυτό μπορεί να έρθει αργότερα.)

Δέκα και άνω δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσει! Το μεγαλύτερο παιδί τείνει να επικεντρώνεται και να προχωράει γρήγορα. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να βρει μουσική για αρχάριους να είναι “babyish”, έτσι η επιλογή των υλικών θα είναι κρίσιμη. Δοκιμάστε το Mikrokosmos του Béla Bartók, μια σειρά βιβλίων με μουσικά ενδιαφέρουσες ασκήσεις που τα μεγαλύτερα παιδιά βρίσκουν ελκυστικά. ”

Ποιοι είναι οι διασκεδαστικοί τρόποι για να ενσωματώσουμε τη μουσική στην καθημερινή μας ζωή με τα παιδιά μας;

SD: Απλά τραγουδήστε και χορεύετε με το παιδί σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να ρυθμίσετε το παιδί σας στο δρόμο για μια δια βίου αγάπη για τη μουσική είναι να συμμετάσχετε με ενθουσιασμό σε μουσικές δραστηριότητες μόνοι σας. Έχετε ανακαλύψει ποτέ πόσο ενστικτωδώς τα παιδιά προσπαθούν να μιμηθούν τα μεγαλύτερα αδέλφια και τους ενήλικες; Η απομίμηση είναι ένα κρίσιμο μέρος του τρόπου με τον οποίο μαθαίνουν. Τα παιδιά μαθαίνουν να μιλούν με αυτόν τον τρόπο, καθώς και να περπατούν. Εάν διαβάζετε βιβλία, θα θέλουν να διαβάσουν. Εάν τραγουδάτε και χορεύετε, θα το κάνουν επίσης. Μην βάζετε μόνο ένα τραγούδι. Τραγουδήστε, χτυπήστε ένα τύμπανο, σηκωθείτε και χορέψτε. Οι σημειώσεις σας δεν χρειάζεται να είναι τέλειες και μπορεί να χάσετε μερικά λόγια ή μερικά βήματα! Πρόκειται για την εμφάνιση του παιδιού σας ότι απολαμβάνετε τη μουσική που κάνετε. Αυτό έχει σημασία.

Σχετικά βοηθώντας τα παιδιά μας να γίνουν άνθρωποι του βιβλίου

Τραγουδήστε μια λακκούβα στο παιδί σας πριν από το κρεβάτι. Τα μικρά παιδιά αγαπούν να ακούσουν τους ενήλικες τους να τραγουδούν σε αυτά. Ο ήχος της φωνής σας, ακόμα κι αν δεν είναι τέλειος, είναι πολύτιμος για το παιδί σας. Ένα Lullaby προμηθεύει έναν χρόνο για να είναι κοντά στο παιδί σας σωματικά, συναισθηματικά και μουσικά. Το Lullaby μπορεί να μετατρέψει την ώρα του ύπνου σε μια όαση αγάπης ηρεμίας. Για τα μωρά και τα νήπια, προμηθεύει ένα παρήγορο τελετουργικό για ύπνο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία είναι όλο και πιο λεκτικά, είναι συχνά η στιγμή που αυθόρμητα εμπιστεύονται τις ελπίδες και τους φόβους τους.

Πάρτε τα συνθήματα από το παιδί σας και απαντήστε μουσικά. Εάν το μωρό σας ή το μικρό παιδί σας “coos” σε ένα γήπεδο, επιστρέψτε τον ήχο. Εάν το παιδί σας τραγουδά στο αυτοκίνητο ή όταν βγαίνετε από το περπάτημα, τραγουδήστε μαζί της. Εάν το παιδί σας φέρνει ένα όργανο σε εσάς, προσπαθήστε να σταματήσετε αυτό που κάνετε και να παίξετε μαζί.

Κάντε την οικογενειακή υπόθεση. Φανταστείτε να καθίσετε ως οικογένεια και να τραγουδήσετε αντί να βλέπετε τηλεόραση ή να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή. Καθώς η τεχνολογία αυξάνεται, η αξία της μη τεχνικής αλληλεπίδρασης ομάδας αυξάνεται επίσης, ειδικά στο σπίτι. Έτσι, κάντε μουσική ως οικογένεια. Έχετε ένα πάρτι χορού ή ένα τραγούδι. Βγάλτε τα γλάστρες και τα τηγάνια και σχηματίστε μια μπάντα. Συγκεντρώστε γύρω από το πιάνο. Η οικογενειακή μουσική μπορεί να είναι μια καταπληκτική δραστηριότητα που μοιράζονται τα αδέλφια, οι γονείς, οι παππούδες και άλλα μέλη της εκτεταμένης οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των νταντίων και των babysitters. Δείτε μερικές μεγάλες ιδέες μουσικών παιχνιδιών στην ιστοσελίδα μας: https://www.musictogether.com/singmonth/musical-playdates

Μπορείτε να μοιραστείτε πολύ περισσότερα για το Sing με το παιδί σας; Πότε ξεκίνησε και γιατί;

SD: “Η μουσική μαζί με το παιδί σας ξεκίνησε το 2009. Δεν χρειάζεται να είναι μια ειδική ευκαιρία για να κάνετε μουσική! Αλλά κάναμε μια απόφαση ότι η οικογενειακή μουσική ήταν τόσο σημαντική που θέλαμε να αφήσουμε κατά μέρος μια ειδική στιγμή για να την γιορτάσουμε. Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τις οικογένειες οπουδήποτε να αφιερώσουν χρόνο για να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να κάνουν μουσική με τις οικογένειές τους αυτό το μήνα και όλο το χρόνο! ”

Αρχίζοντας την 1η Μαρτίου, η μουσική μαζί άρχισε να ρωτάει τις οικογένειες μέσω του Facebook: “Ποια τραγούδια παίρνουν την οικογένειά σας να τραγουδούν και να χορεύουν μαζί;” Ενθαρρύνουν τους οπαδούς να μοιραστούν την ερώτηση και τις απαντήσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης-χρησιμοποιώντας το hashtag #singmonth2015-για να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο κατάλογο τραγουδιών που εμπνέουν οικογενειακή μουσική.

Σύμφωνα με τον Kenneth K. Guilmartin, ιδρυτή/πρόεδρο της Music Together LLC, “Ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί μια μεγαλύτερη συζήτηση για να κάνει μουσική μαζί ως οικογένεια. to create a public shared list of favorite songs; and to inspire all families to make music with their children in March—and all year long. When we sing and make music as a family, we form everlasting bonds and memories, which ultimately allow children to feel safe as they grow.”

Research shows the impact of early music education and participating in music can have not only on musical growth, but also on overall development. recent findings include: music instruction can promote crucial school readiness skills; music education in early childhood can have a profound impact on developing the areas of the brain integral to reading; and participation in music activities is associated with child and adolescent achievement outcomes in math and reading.

Σχετική αντανάκλαση του Σαββατοκύριακου

Guilmartin adds, “All children are born with the ability to learn music from birth. music learning supports all learning by promoting creativity, personal expression, and social interaction. lots of adults may not realize they can contribute to the enrichment of their child’s music development, even if they don’t consider themselves ‘musical.’ A goal of Sing with Your child Month and our questiΣτα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι να υπενθυμίσουμε στους γονείς ότι δεν είναι ζωτικής σημασίας να τραγουδούν τέλεια. Είναι ζωτικής σημασίας να μοντελοποιούν την απόλαυση της μουσικής. ”

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Sing With Your Child Month, η μουσική μαζί απελευθερώνει το 10ο singalong storybook, δύο μικρά blackbirds (μουσική μαζί singalong storybook) .http: //wms-na.amazon-adsystem.com/20070822/us/js /link-enhancer-common.js?tag=thetalzoo-20&linkid=d5ycea2nhvsquzcj Στο βιβλίο, οι Blackbirds Jack και Jill πετούν μακριά και επιστρέφουν ξανά καθώς χτίζουν τη φωλιά τους, εκκολάπτονται τα αυγά τους και δείχνουν τα μωρά τους να πετούν. Αυτό το βιβλίο, για παιδιά ηλικίας 1 έως 8 ετών, βασίζεται στο δημοφιλές τραγούδι του ίδιου ονόματος από τη μουσική μαζί. Διατίθεται τόσο στο σκληρό και στο βιβλίο του διοικητικού συμβουλίου.

“Το τραγούδι μαζί δεν κοστίζει χρήματα, δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και μπορεί να έχει απίστευτο αντίκτυπο στην ανάπτυξη σε πολλούς τομείς – για να μην αναφέρουμε την ευτυχία που φέρνει στις οικογένειες. Ο αντίκτυπος του τραγουδιού με το παιδί σας είναι ανυπολόγιστος και οι ανταμοιβές θα βοηθήσουν τον κόσμο να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος “, λέει ο Guilmartin.

Για πολλά περισσότερα για το Sing με το παιδικό σας μήνα, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων δημιουργίας “μουσικών playdates” και άλλων ενεργειών, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.musictogether.com/singmonth.

Το Music Together® είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο, αναπτυξιακά κατάλληλο πρόγραμμα μουσικής και κίνησης της πρώιμης παιδικής ηλικίας για τα παιδιά που γεννιούνται μέχρι την ηλικία των επτά. Πρώτα χρησιμοποιήθηκε για το κοινό το 1987, η μουσική μαζί το πρόγραμμα σπουδών, που συνυπάρχει από τους Guilmartin και Dr. Lili M. Levinowitz (Διευθυντής Έρευνας), βασίζεται στην αναγνώριση ότι όλα τα παιδιά είναι μουσικά. Όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν να τραγουδούν σε μελωδία, να βρουν με ακριβή ρυθμό και να συμμετέχουν με σιγουριά στη μουσική του πολιτισμού μας, παρέχονται ότι το πρώιμο περιβάλλον τους υποστηρίζει μια τέτοια μάθηση. Η μουσική χρησιμοποιεί μαζί προγράμματα για οικογένειες, σχολεία, πληθυσμούς σε κίνδυνο και παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε περισσότερες από 2.500 κοινότητες σε 41 χώρες. Η εταιρεία είναι με πάθος να φέρει τα παιδιά και τους φροντιστές τους πιο κοντά μέσω της κοινής μουσικής και βοηθώντας τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη χαρά-και την εκπαιδευτική αξία των πρώιμων μουσικών εμπειριών. Πολλά περισσότερα στο www.musictogether.com και www.facebook.com/musictogether.

Εικόνες ευγενική προσφορά του freedigitalphotos.net

Σύνδεσμος σε αυτήν την ανάρτηση: γιατί η μουσική είναι τόσο κρίσιμη για την παιδική ηλικία Ανάπτυξη #singmonth2015

0/5

(0 κριτικές)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *