Κρατήστε τον εγκέφαλό σας απότομη καθώς η κοινή χρήση

φροντίζει!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Καθώς γερνάμε, γίνεται όλο και πιο απαραίτητο να διατηρήσουμε ενεργά το μυαλό μας αιχμηρό. Το μυαλό μας μπορεί να αρχίσει να γλιστράει λίγο. Θεωρούμε πιο δύσκολο να θυμόμαστε τα πράγματα ή να κάνουμε πράγματα που κάναμε κάποτε. Αυτή είναι μια ατυχής παρενέργεια της γέννησης, αλλά δεν χρειάζεται να καταστεί εξουθενωτική. Εάν κάνετε κάποια βήματα τώρα, μπορείτε να κρατήσετε το μυαλό σας απότομο και να κρατήσετε πολλές από τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας καθώς μεγαλώνετε. Εδώ είναι μερικά μόνο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας απότομη.

Παρακολουθήστε τη διατροφή σας

Υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ του τι τρώτε και του πώς εκτελεί ο εγκέφαλός σας. Με την ανάπτυξη μιας υγιεινής διατροφής τώρα, κάνετε ένα από τα καλύτερα δυνατά πράγματα για τον εγκέφαλό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια καλή διατροφή που βασίζεται σε ολόκληρα τρόφιμα και περιορισμένα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να διατηρήσει τον εγκέφαλό σας αιχμηρό – και ακόμη και να βοηθήσει στην αποτροπή των πραγμάτων όπως η άνοια και η Αλτσχάιμερ. Για να μάθετε πολλά περισσότερα για το πώς η διατροφή σας μπορεί να αποφύγει πράγματα όπως η φθορά του εγκεφάλου, να διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου από την κορυφαία υγεία.

Συνεχίστε την εκπαίδευσή σας

Όταν ο εγκέφαλός σας δεν έχει τίποτα νέο για να μάθει ή να προσαρμοστεί, μπορεί να αρχίσει να χάνει κάποια από την ευκρίνεια του. Για να το κρατήσετε έμπειρο, συνεχίστε να μαθαίνετε νέα πράγματα καθώς μεγαλώνετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσετε πολύ περισσότερα πτυχία κολλεγίων (αν και μπορείτε)! Απλά συνεχίστε να τροφοδοτείτε τις νέες πληροφορίες του εγκεφάλου σας. Μάθετε μια νέα γλώσσα, πάρτε μαθήματα σε ένα όργανο ή πάρτε μερικές νυχτερινές τάξεις. Ό, τι και αν έχετε ενδιαφέρον, βγείτε και μελετήστε το. Όχι μόνο θα μπορείτε να εξερευνήσετε ένα νέο χόμπι, αλλά θα κρατήσετε τον εγκέφαλό σας απότομη στη διαδικασία.

Σχετικές μπορούν οι μητέρες να χρησιμοποιήσουν τη ζώνη κενο για να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα;

Παίξτε εγκεφαλικά παιχνίδια

Ένα άλλο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να παίζετε μερικά παιχνίδια εγκεφάλου. Υπάρχουν τώρα πολλές εξαιρετικές εφαρμογές τηλεφώνου που μπορούν να κρατήσουν τον εγκέφαλό σας ενεργό μέσα από μερικά διασκεδαστικά και προκλητικά παιχνίδια. Εάν δεν θέλετε να τα παίξετε στο τηλέφωνό σας, θα μπορούσατε πάντα να ολοκληρώσετε τα παζλ που βρίσκονται στην τοπική σας εφημερίδα κάθε πρωί ή να καθίσετε και να κάνετε ένα παζλ. Μικρά πράγματα όπως αυτό κάθε μέρα βοηθούν να κρατήσουμε το μυαλό μας απότομο και να μειώσουμε το άγχος. Μπορείτε να δείτε αυτό το σύντομο άρθρο για να μάθετε πολύ περισσότερα σχετικά με το πώς τα παιχνίδια του εγκεφάλου μπορούν να κρατήσουν το μυαλό μας σε πρόταση κορυφαία μορφή.

Κοινωνικοποιήστε με άλλους ανθρώπους

Ως κοινωνικά πλάσματα, τα ανθρώπινα όντα πρέπει να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Καθώς γερνάμε, μπορούμε να γίνουμε με τους δρόμους μας και να μην βγούμε όσο συνηθίζαμε. Είναι σημαντικό να βγείτε έξω και να μιλήσετε με άλλους ανθρώπους, καθώς η κοινωνικοποίηση είναι υγιής διέγερση για το μυαλό μας. Η κοινωνικοποίηση είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να μειώσει την ένταση και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στη συνολική σας υγεία. Οργανώστε μια εκδήλωση με μερικούς φίλους ή συμμετέχετε σε ορισμένους τοπικούς συλλόγους για να συναντήσετε νέους ανθρώπους. Εάν βρεθείτε να κάθονται στο σπίτι για περισσότερες από μερικές μέρες στη σειρά, δώστε σε μερικούς φίλους ή την οικογένειά σας μια κλήση και αυξήστε την υγεία του εγκεφάλου σας.

Δώστε προσοχή στα τρέχοντα γεγονότα

Τέλος, ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας αιχμηρό είναι να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα γεγονότα. Διαβάστε την τοπική σας εφημερίδα, ελέγξτε τα νέα στο διαδίκτυο ή δείτε τα νέα στην τηλεόραση. Συνεχίζοντας με το τι συμβαίνει, όχι μόνο θα χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας καθώς επεξεργάζεστε πληροφορίες και διαμορφώνετε απόψεις, αλλά θα είστε σε θέση να μιλήσετε για τα προβλήματα με τους φίλους και την οικογένειά σας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τον εγκέφαλό σας σε μια κοινωνική κατάσταση. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι τρόποι από ποτέ να καταναλώσετε τα νέα, οπότε βρείτε ένα μέσο που σας αρέσει και να κάνετε μια καθημερινή πρακτική για να μάθετε τι συμβαίνει γύρω σας.

Σχετικά απαραίτητα για το υπουργικό συμβούλιο πτώσης/χειμώνα

Μην αφήνετε το μυαλό σας να σπαταλήσει

Οι εγκέφαλοί μας είναι εκπληκτικά μηχανήματα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζουμε. Πολλοί από εμάς επικεντρώνονται στο να πάρουμε το σώμα μας υγιή, αγνοώντας την υγεία του εγκεφάλου μας στη διαδικασία. Είναι εξίσου απαραίτητο να φροντίζετε τον εγκέφαλό σας όπως είναι το σώμα σας, οπότε φροντίστε να το εργαστείτε στην καθημερινή σας ζωή. Μάθετε κάτι νέο, κάντε ένα παζλ ή απλά βγείτε και μιλήστε με τους φίλους σας. Η φροντίδα του εγκεφάλου μας δεν είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να βάλετε λίγη προσπάθεια. Τελικά, θα αξίζει τον κόπο, καθώς μπορεί να παραμείνετε απότομα για τα επόμενα χρόνια.

Σύνδεσμος σε αυτήν την ανάρτηση: Κρατήστε τον εγκέφαλό σας απότομη καθώς γερνάτε

0/5

(0 κριτικές)Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *