Mother And Baby

Ειδική καθαρή άνοιξη: Η κοινοποίηση του σπιτιού σας

φροντίζει!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Εάν είστε ένα από τα πολύ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ανθρώπους στις Η.Π.Α. που υποφέρουν από κάποιο είδος αλλεργίας, δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε από τη δυστυχία αυτή τη φορά του χρόνου. “Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το ποσό των ακάρεων, του μούχλας, του μούχλα και της γύρης στο σπίτι σας”, λέει η Δρ Janna Tuck, ιατρός και μέλος και μέλος του αμερικανικού κολλεγίου αλλεργίας, άσθμα, άσθμα και ανοσολογία. Εδώ, οι κορυφαίες προτάσεις της για τη διατήρηση του σπιτιού σας όσο το δυνατόν πιο χωρίς αλλεργιογόνα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες καθαρισμού του σπιτιού για επαγγελματική βοήθεια.

1. Μην παρακολουθείτε τη γύρη.
Όταν μπαίνεις μέσα, κάνε μια πρακτική να κάνεις ντους, να πλένει το πρόσωπό σας, να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και να αλλάξετε τα ρούχα σας. (Θα έπρεπε επίσης να ρίξετε τα ρούχα σας στη συσκευή πλύσης μόλις τα απομακρύνετε.) Αν εσείς ή κάποιος με τον οποίο ζείτε είναι αλλεργικός στη γύρη, αυτές οι κινήσεις θα σας αποφύγουν να τα εξαπλώσετε σε όλο το σπίτι.

2. Dust από το duster σας.
Είναι απαραίτητο για σκόνη και κενό τουλάχιστον εβδομαδιαίως για να διατηρήσετε το καλούπι, τη βρωμιά και τη σκόνη στο σπίτι σας στο ελάχιστο. “Το ενενήντα τοις εκατό πολλών σκόνης στο σπίτι είναι στην πραγματικότητα τα δικά σας κύτταρα του δέρματος”, λέει ο Tuck. “Εάν μειώνετε αυτό, μειώνετε αυτό που τρώνε τα ακάρεα σκόνης.”

3. Εξετάστε την ανακατασκευή.
Εάν έχετε αλλεργία ακάρεων σκόνης, δεν κάνετε κάποια έπιπλα και καθαρισμό χαλιών θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα. Το Tuck συνιστά τη μετάβαση από τα χαλιά σε πλακίδια, λινέλαιο ή δάπεδο από σκληρό ξύλο και εναλλάσσοντας έπιπλα υφασμάτων για δέρμα. Εάν μια αναδιαμόρφωση ολόκληρου του σπιτιού δεν είναι στον προϋπολογισμό, ο Tuck λέει ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι η πρώτη θέση που θα έπρεπε είτε να κάνετε κάποιο τεράστιο καθαρισμό χαλιών είτε να χαλαρώσετε το χαλί. “Αυτό είναι το δωμάτιο που ζητώ από τους πελάτες να προσπαθήσουν να επικεντρωθούν, επειδή είναι η θέση στο σπίτι σας όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο”, λέει.

Σχετικός ύποπτος Το παιδί σας έχει διατροφική διαταραχή; Ρωτήστε τον οδοντίατρό της

4. Ελέγξτε για διαρροές.
Οι διαρροές νερού είναι μια πιθανή πηγή μούχλας και μούχλα και πιθανότατα δεν τις ελέγχετε αρκετά συχνά. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, φροντίστε να εξετάσετε τη σύνδεση με νερό στο ψυγείο σας και κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. “Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται για αυτούς τους σωλήνες επειδή δεν τους βλέπουν πολύ συχνά”, λέει ο Tuck, “αλλά αν εντοπίσετε μια διαρροή όταν είναι μικρό, μπορείτε να αποφύγετε ένα πιθανό πρόβλημα μούχλας ή μούχλα πριν συμβεί”. Η κατευθυντήρια γραμμή δύο φορές το χρόνο ισχύει επίσης για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στο μπάνιο σας. Εάν έχετε ελέγξει για διαρροές και εξακολουθείτε να υποψιάζεστε το μούχλα, καλέστε τους ειδικούς υδραυλικών εγκαταστάσεων για να ελέγξετε τον εξαερισμό.

5. Σκεφτείτε το στρώμα σας.
Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα ακάρεα σκόνης θα πρέπει να επενδύσουν σε περιπτώσεις αλλεργίας για μαξιλάρια, στρώματα και ελατήρια κουτιού. Έχω πραγματικά εξαντληθεί τις τελευταίες ημέρες και προσπαθούσα να καταλάβω τι ώρα θα έπρεπε να κοιμηθώ. Μια άλλη καλή κατευθυντήρια γραμμή όταν αφορά την κρεβατοκάμαρα: Μην αφήνετε τα ζώα να ξοδεύουν σημαντικά χρονικά διαστήματα εκεί. Ακόμα κι αν δεν είστε αλλεργικοί στο Fido, μπορεί να μεταφέρει μούχλα ή γύρη στη γούνα του. Για να αποφύγετε τα ζώα να κάνουν τα συμπτώματά σας χειρότερα, βουρτσίστε τη γούνα των κατοικίδιων ζώων σας και τα λούτε εβδομαδιαίως – και φροντίστε να το κάνετε έξω.

Από τον Robin Hilmantel

Ο Robin Hilmantel είναι συνεργάτης του περιοδικού Food Network Magazine. Η δουλειά της εμφανίστηκε
στο Cosmopolitan, USA Today και Maxim, μεταξύ άλλων
δημοσιεύσεις.

Σύνδεσμος σε αυτήν την ανάρτηση: Spretice Spring-Cleaning: Πρωταγωνίσητη αλλεργία Το σπίτι σας

5/5

(1 ανασκόπηση)

Σχετικά μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας για να δαμάσει το άγχος που σχετίζεται με τις διακοπές;

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *